dijous, 13 de febrer del 2020

SORTIDA A BARCELONA: FILMOTECA I MNAC

El dimecres 12 febrer, l'alumnat del 2n de batxillerat artístic (arts plàstiques i arts escèniques) i humanístic (que cursa la matèria d'Història de l'Art) va fer una sortida a Barcelona acompanyat de les professores Esther Lozano, Aida Nogués, Montserrat Martínez, i el professor Enric Rabassa.

Al matí, el grup que cursa la via artística, amb la matèria de Cultura Àudiovisual, va fer una primera parada a la Filmoteca de Catalunya, mentre la resta d'alumnes d'Història de l'Art visitava alguns monuments del centre de Barcelona. A la Filmoteca es va dur a terme un taller sobre llum i color en el cinema, que consistia en analitzar diversos fragments de pel.lícules d'autor on aquests dos elements són cabdals en el seu llenguatge cinematogràfic. L'alumnat va aprendre moltíssim ja que va poder aplicar conceptes treballats a classe, en casos pràctics i reals, i la seva participació va ser molt enriquidora.

A primera hora de la tarda, tots els grups es van traslladar a Montjuic, on es va fer una visita llampec a l'escultura de La Dona i l'Ocell de Joan Miró, per poder entrar puntuals al MNAC. En el museu l'Esther Lozano va liderar tota una ruta interior a través de les principals obres que surten a la selectivitat en relació a l'Art Romànic, el Gòtic, el Renaixement, el Barroc, obres seleccionades del segle XIX, del Modernisme i del Surrealisme. Amb l'aportació d'alguns alumnes, es van anar resseguint i analitzant les peces emblemàtiques estudiades a les aules en un itinerari que es va allargar prop de 3 hores.

Malgrat que el dia va ser força rúfol, l'alumnat va acabar satisfet de l'experiència, que esperem que poguem repetir. Tot seguit us passo algunes imatges d'aquell dia.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada