dimecres, 11 de desembre del 2019

VOLUMS EN QUATRE GRAONS D'UNA ESCALA

Inaugurem la matèria de Dibuix Artístic de 2n de batxillerat a l'Institut Jaume I amb un primer trimestre dedicat a recuperar aspectes del curs anterior i a focalitzar les tècniques graficoplàstiques i les estratègies de dibuix en la representació de volums, objectes i formes naturals. 

Una de les primeres activitats de selectivitat que vaig plantejar va ser aquesta. L'acostumo a proposar al principi perquè ens permet recuperar aspectes bàsics del dibuix, la composició, la llum i la graficoplàstica. Consisteix en dibuixar 4 volums (cilindre, con, esfera i cub) en quatre graons en un espai poètic de 3 dimensions. La pregunta queda força oberta perquè l'alumnat la interpreti lliurement en un 50x70. Va durar 2 hores i es va fer de memòria/ imaginació a classe. Després es podia millorar a casa.

Aquest exercici em va servir per comprovar el nivell amb què els nostres alumnes pugen a 2n de bat pel que fa al dibuix descriptiu, i per començar a detectar errors que s'hauran de treballar al llarg del curs. La creativitat, la personalitat, la qualitat tècnica no serveixen de res si no es poden demostrar en un treball en un temps limitat, que els permeti superar les provés d'accés a la universitat. L'objectiu d'aquest 2n curs doncs, és preparar a tot aquest alumnat que ja té un gran potencial creatiu a que sigui eficaç en una prova que no pot durar més d'una hora i mitja. Tot seguit us passo exemples d'aquella jornada:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada